Inloggen
close

Inloggen

Welkom

Welkom op onze website!

De Stichting scholen voor Christelijk Basis Onderwijs Zeist e.o. (CBO) beheert zes scholen op acht locaties. In Zeist is CBO de grootste aanbieder van basisonderwijs. Op dit moment hebben we circa 1850 leerlingen en werken er ruim 140 leerkrachten en onderwijsondersteuners bij ons.

CBO is een professionele onderwijsorganisatie. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur bestuurder en een algemeen directeur die ondersteund worden door twee stafmedewerkers. Verder huren we expertise in bij Dyade Onderwijsondersteuning in Utrecht. Ons toezichthoudend bestuur bestaat uit vrijwilligers: mensen die het christelijk onderwijs een warm hart toedragen en bereid zijn hier vrije tijd in te steken.

Vacatures

Het Bestuur CBO is op zoek naar nieuwe toezichthoudende bestuursleden.

Iets voor jou?

Wie zoeken wij

Ben jij een betrokken ouder van één van de aangesloten scholen bij het CBO Zeist en wil jij je talenten/expertise en je tijd steken in het primair onderwijs? Reageer dan op deze functie. Voor een evenwichtig bestuur zijn wij bij voorkeur op zoek naar leden met expertise op het gebied van financiën en/of onderwijs. Daarnaast is per 2018 de functie van voorzitter van het CBO bestuur beschikbaar. Heb je interesse in één van deze functies, laat het ons weten!

Wij vragen:

 • Voldoende affiniteit met het onderwijs.
 • Een advies- en klankbordfunctie ten behoeve van de directeur-bestuurder.
 • In staat te denken in hoofdlijnen en in staat tot het stellen van de juiste vragen.
 • Beschikken over ervaring met het sturen van beleidsprocessen/toezicht houden.
 • Objectiviteit en betrokkenheid.
 • Scherpe signalering en relativeringsvermogen van wat er speelt onder de scholen en de direct betrokkenen.
 • Deelname aan circa 12 bijeenkomsten/vergaderingen verspreid over één schooljaar.
 • Voor een gedegen invulling van de functie en een consistent beleid vanuit het bestuur wordt een zittingstermijn van drie jaar gevraagd.

Tevens wordt van de toezichthoudende bestuurders verwacht dat zij de grondslag en de doelstelling van de stichting onderschrijven, vanuit een christelijke overtuiging. Ook conformeren zij zich aan de ‘code goed bestuur’.

Wat bieden wij?

Met de werkzaamheden als toezichthoudend bestuurslid, creëer je de basis voor het goed functioneren van het Christelijke Basisonderwijs binnen Zeist en Odijk. Daarnaast vergroot je je netwerk, doe je bestuurlijke ervaring op en verbreed je je kennis van primair onderwijs.

Informatie over CBO Zeist vind je op deze website.

Voor meer informatie of reacties kun je contact opnemen met:

 • bestuursvoorzitter dhr. Peter Nugteren 06-531 513 94.
 • toezichthoudend bestuurslid mw. Martinet Constant 06-553 271 43.
 • het contactformulier op deze website, algemene directie / Secretariaat.

Wilt je direct solliciteren, je sollicitatie kun je richten aan het contactformulier.